#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti- 115: İnsan Ne İle Yaşar? || Tolstoy

15 Eylül 2017 Cuma

Okudum Bitti- 115: İnsan Ne İle Yaşar? || Tolstoy




                  Kitap seven herkese merhaba. Gecenin  kitabı geçtiğimiz aylarda okuduklarımdan. Geçen sene Dostoyevski külliyatını tamamlayıp, Tolstoy için kolları sıvayacağım, diyordum. Hem klasikleri yeniden okuma kararım olduğu için, hem de okunmamışları daha da ertelememek için. Ama elbette yalan oldu. Ecinniler'den sonra Dostoyevski ile aramıza bir soğukluk girdi. Ama düzelteceğim arayı. :) 

           Kitaba dönecek olursam , adını veren hikaye de dahil toplam altı hikayeden oluşuyor.


İnsan Ne ile Yaşar?
İnsana Çok mu Toprak Gereklidir?
Ateşi Kıvılcımken Söndürmeli
Mum
İlyas
Küçük Kızlar Büyüklerden Akıllıymış



           İlk ikisini çocukluğumdan beri biliyorum. İbretlik öyküler. Kısa, sade ama derin anlamlı. Sevgi, dostluk, iyiliğe dair dokunaklı bir okuma istiyorsanız harika. Hele de Tolstoy ile yeni tanışacak miniklere şiddetle tavsiye ederim.

       Koridor Yayınları bir süredir bez kaplı olarak çıkarıyor klasikleri. Henüz diğerleri yok elimde. Bu da zaten bir arkadaşımdan hediyeydi. Dış görünüşü kadar içini de beğendim. Çeviri özenliydi. Rahatsız edecek hiçbir şeye rastlamadım. Aksine keyifle okudum. Zaten Rusça aslından çevrilmiş. Bu kitabın editörlüğünü de İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı başkanı Prof. Dr. Emine İnanır yapmış. Başlamadan bu bilgiyi okuyunca zaten tamam, dedim. :) 






''Atalarımız boşuna dememişler: 'İnsanlar annesiz babasız yaşayabilirler ama Tanrısız yaşayamazlar.' ''


''İnsan sadece kendi hayatı için endişe eder, bunun için yaşar sanırdım. Oysa yaşamasına sebep olan tek şey aslında sevgiymiş. İçinde sevgi olan insan, aslında içinde Tanrı'yı taşıyor demekmiş. Çünkü aslında Tanrı sevginin ta kendisiymiş. ''
*İnsan Ne ile Yaşar?




KORİDOR YAYINLARI 


Çeviren: Işıl Karasay

1. Baskı Kasım 2016
118 Sayfa



1 yorum:

  1. Severek okuduğum hikayelerdi... Derin anlam taşıyan kısa hikayeler...

    YanıtlaSil