#subscribebox{background:#576269;padding:20px;font-family:'PT Sans',sans-serif;} .widget_follow_subscribe .widget-detail{padding:36px 30px 40px} #subscribebox p{color:#fff;font-size:15px;text-align:center;font-weight:700} .follow-subscribe-social{margin:0 0 15px;padding:0 0 14px;border-bottom:#858585 solid 1px} .follow-subscribe-social ul{list-style:none;margin:0;padding:0;text-align:center} .follow-subscribe-social ul li{display:inline;margin:0 15px 0 0;border-bottom:none} .follow-subscribe-social ul li:last-child{margin:0} .follow-subscribe-social ul li a{font-size:17px;color:#cacaca;-webkit-transition:color .2s ease-in-out;-moz-transition:color .2s ease-in-out;-ms-transition:color .2s ease-in-out;-o-transition:color .2s ease-in-out;transition:color .2s ease-in-out} .follow-subscribe-social ul li a:hover{color:#fff} form.subscribe{margin-top:-7px} form.subscribe input{display:block;width:100%} .subscribe-email{height:45px;border:none;margin:0 0 10px;font-size:.928571em;background-color:rgba(255,255,255,0.2);text-align:center;color:#fff} .subscribe-email:focus{outline:0} form.subscribe .placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-ms-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input::-webkit-input-placeholder{color:#cacaca} form.subscribe input:-moz-placeholder{color:#fafafa} form.subscribe input::-moz-placeholder{color:#fafafa} .subscribe-button{height:45px;font-weight:700;font-size:16px;color:#fff;text-transform:uppercase;border:none;background-color:#e06666;-webkit-transition:background-color .2s ease-in-out;-moz-transition:background-color .2s ease-in-out;-ms-transition:background-color .2s ease-in-out;-o-transition:background-color .2s ease-in-out;transition:background-color .2s ease-in-out} .subscribe-button:hover{background-color:#29aae1} .subscribe-button:focus{outline:0} .creadit a{color: #A7A6A6; float: right; font-size: 8px;} Kitaplarım ve Ben : Kitap Blogu : Okudum Bitti- 147: Civan Canova | Oyunlar 1: Ful Yaprakları, Yıldönümü, Düğün Şarkısı, Neon

11 Kasım 2017 Cumartesi

Okudum Bitti- 147: Civan Canova | Oyunlar 1: Ful Yaprakları, Yıldönümü, Düğün Şarkısı, Neon





                         Kitap seven herkese yeniden merhaba. Günün kitabı benim için değerli olanlardan. Bütün kitaplarım değerlidir ama bazıları daha özel. Civan Canova çok yönlü, başarılı, harika bir sanatçı. 

             Oyunlarından dördünü içeren bu güzel kitabı okuyalı biraz oldu. İkinci kitabı da en kısa zamanda okuyacağım. Her oyundan önce, oyuna dair bilgiler de içeriyor. Ve sonunda da Civan Bey ile yapılan röportajlar var. Sahnede izlemiş kadar olmasa da okuyup kendi hayal gücümle gözlerimin önünde sahnelenmiş oldu. Zaten okuduğum diğer kitaplarda da karşılıklı konuşmalar bana ayrı bir keyif verir. 

           Hepsini severek okudum. Yıldönümü çok ilginçti. 




RICHARD:  Ben... günahlarım kadar seviyordum babamı.
MADONNA: Ne?
RICHARD: Evet, çok seviyordum. En az günahlarım kadar desek daha doğru olur.
MADONNA: Farkında mısın, bunu söylerken bile günaha giriyorsun.
RICHARD: Neden?
MADONNA: Günah sevilir mi hiç? Deli mi ne?
RICHARD: İnsanlar sever günahlarını. Hem de çok. Düşünsene; sevmeseler, bu denli bağlı olmasalar, durmadan günah işlerler mi hiç? 



MADONNA: Peki güzel mi oraları?
KADIN: Amerika mı? Bilmem. Özlem olarak kaldığında güzel belki ama alışınca pek bir şey ifade etmiyor insana. Aslında her yer öyle değil mi? Erişemeyeceğimiz zaman her yer çok güzel. Her şey. Erişemediğimiz her şey çok güzel.


RICHARD: Aşk mı? Hoşumuza giden bir bedenin içine hayalimizdeki ruhu yerleştirir, adına da aşk deriz bu saçmalığın. Sonra gel zaman git zaman, o bedene alıştıkça, içindeki gerçek ruhu görmeye başlarız. Aşk denilen şeyin masal, aşık olduğumuz kişinin de sanal olduğunu anlarız böylece. O kutsal duygu yerini kin ve öfkeye bırakır.Çünkü hayalimizdeki insan değildir karşımızdaki. Hiçbir zaman da olmamıştır...


RICHARD: Söyle bakalım. En çok neyimden etkilendin?
KADIN: Farklısın diğerlerinden.
RICHARD: Harika. Fevkalade. Çok güzel bir konuya parmak bastın. Kadınların aşık olma nedeni. 'Farklısın diğerlerinden.' Ayrılma nedeni, 'Niye herkes gibi değilsin?'


RICHARD: Hayat bir bütündür. Başıyla, sonuyla. Ne kadar değişsen... yabancılaşsan yolun başındaki insana... gene de sensin o.
*FUL YAPRAKLARI



YAZAR: Biz erkekler hep  kıskanırız kadınlarımızı, bizden önceki sevgililerinden, için için de olsa. Ne büyük bir yanılgı. Oysa bir kadın için 'erkeğim' dediği her yeri erkek ilk erkeğidir.



YAZAR: Yalnızken, içinde bulunduğun anı yaşayamıyorsun. Hep bir sonraki ana koşturuyorsun, umutla, çaresizlik içerisinde. Sürekli koşturuyorsun. Oysa alışmış olmalıydım milyonlarca yıldır kendi kabuğuma. Kaplumbağa ile aramızdaki fark bu işte. O ağır yaşıyor. Sindire sindire. Bense koşturup duruyorum kabuğumun içinde.
*NEON



CİNİUS YAYINLARI

İkinci Baskı Ocak 2015
278 Sayfa




2 yorum: